Zonnepanelen op landbouwgrond
Het plaatsen van zonnepanelen op landbouwgrond is een duurzame én zeer rendabele investering waar u jarenlang de vruchten van plukt. De afgelopen jaren ging het al steeds meer de goede kant op met het opwekken van groene energie. Veel particulieren en ondernemers investeren in het opwekken van energie door middel van zonnepanelen. Maar ook in de agrarische sector worden zonnepanelen steeds aantrekkelijker en populairder. Ze leveren jaarlijks een mooi bedrag op, verduurzamen uw onderneming en dragen een steentje bij aan het milieu.
APSolar is dé leverancier van zonnepanelen voor de agrarische sector. We bieden een uitzonderlijke service van a tot z: van het eerste advies tot aan de allerlaatste afwerking. Lees er meer over op deze pagina of vraag direct een offerte aan.
ArrayZonnepanelen in de agrarische sector
Bezit u minder vruchtbare of zelfs onrendabele landbouwgrond? Met zonnepanelen maakt u deze grond rendabel. U genereert hiermee extra inkomsten, terwijl u tegelijkertijd uw onderneming verduurzaamt en het klimaat verbetert. Soms is het lastig om een stuk grond zo effectief mogelijk te benutten, bijvoorbeeld door een ongunstige ligging of een laag grondwaterpeil. De kosten lopen door, terwijl het land u weinig of niets oplevert. Door zonnepanelen op deze minder vruchtbare landbouwgrond te plaatsen, maakt u onrendabele grond winstgevend.
Het plaatsen van zonnepanelen op landbouwgrond biedt agrariërs, tuinders en andere grondbezitters vele voordelen. U heeft hierbij de keuze om de grond te verhuren voor een zonnepark óf zelf zonnepanelen aan te schaffen.
- Zonnepanelen maken minder vruchtbare grond rendabel
- Duurzame investering: toekomstbestendige onderneming
- Genereer aanzienlijk extra inkomsten
- Zelf zonnepanelen aanschaffen of de grond verhuren
- Meerwaarde voor uw agrarische bedrijf
- Een groen imago
- Hoogst haalbare rendement voor zonne-energie
- Onderhoudsarm karakter
Landbouwgrond verhuren voor een zonneakker
Als agrarisch ondernemer kan het verhuren van landbouwgrond voor een zonnepark een aantrekkelijke optie zijn. Een groot stuk land is interessant voor ontwikkelaars van zonneparken, die vaak bereid zijn om flinke bedragen te betalen voor het gebruik ervan. Soms zijn de opbrengsten zelfs groter dan die van veeteelt of het telen van gewassen. Daarom hebben al vele agrariërs gekozen voor het verhuren van hun grond voor een zonneakker.
Zelf een zonneakker aanleggen?
U kunt er ook voor kiezen om zelf een zonneakker aan te leggen. Financieel gezien is dit een enorme investering die niet iedereen zomaar kan doen. Daarom kiezen toch veel landbouwgrondeigenaars voor de optie om hun land te verhuren of verkopen aan projectontwikkelaars voor het plaatsen van een zonnepark. Hiermee genereert u als agrarisch ondernemer een aanzienlijke winst door extra inkomsten. Voor wie wel het vermogen heeft om zelf een zonneakker aan te leggen, is het echter zeker de moeite waard om hierin te investeren. U komt hiermee namelijk ook in aanmerking voor aantrekkelijke fiscale voordelen en subsidies, zoals de EIA subsidie, de KIA subsidie en de SDE++ regeling.
Subsidie jonge landbouwers
Een andere interessante subsidie waar u mogelijk in aanmerking voor komt, is de subsidie voor jonge landbouwers. Wanneer u jonger dan 40 jaar bent en investeert in zonnepanelen of andere duurzame bedrijfsverbeteringen, kunt u hiervoor maximaal € 20.000,- subsidie krijgen. Hiermee biedt de overheid jonge, agrarische ondernemers een steuntje in de rug bij duurzame investeringen. Deze subsidie maakt onderdeel uit van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). De POP3 subsidie is in het leven geroepen voor het innoveren, verduurzamen en ontwikkelen van de agrarische sector.
Neem contact op met APSolar
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen op uw landbouwgrond of heeft u een andere vraag? Neem via de onderstaande knoppen contact op met onze specialisten. We informeren u graag en voorzien u geheel vrijblijvend van een offerte.
Array